SEAB Nordic – Nordens största distributör av bilvårdsprodukter och ledande på biltvättanläggningar


Med starka internationella varumärken är vår produktportfölj ett självklart val för vård, skydd och bevarande av fordon och livet i garaget. Tillsammans med ett heltäckande och miljövänligt erbjudande för biltvättanläggningar täcker vi in en intressant och växande del av fordonsvårdnischen

SEAB Nordic är en grupp av bolag som i allt väsentligt är självstyrande på sina marknader; Sverige, Norge, Danmark och Finland. Marknaderna är nämligen mer olika än lika och eftersom kunderna i huvudsak är landsbundna ger vår struktur oss möjlighet att arbeta nära dem.

KVALITETSPRODUKTER SEDAN 50 ÅR
Sammantaget erbjuder vi över 700 produkter, både klassiker och senaste nytt; bland våra varumärken märks till exempel WD-40, Turtle Wax och STP men också hudvårdsprodukter från O’Keeffe’s, för händer och hud som arbetar riktigt hårt. Och jodå, doftgranarna från Wunder-Baum är alltjämt en av våra storsäljare.

Ända sedan starten för mer än 50 år sedan han vi satsat på kvalitet. Våra produkter ska alltid vara bäst, därmed är de sällan billigast. Vi bygger vår verksamhet på internationellt välkända kvalitetsvarumärken, som har stor efterfrågan. Idag finns våra produkter på både den lilla macken och de riktigt stora gör-det-själv-varuhusen. Häri ligger också en av anledningarna till att vi gärna kallar oss ledande: kvalitetsprodukter med hög tillgänglighet för konsumenten tack vare en stark och väl utvecklad distribution.

I och med Söderbergföretagens förvärv av oss har flera processer förfinats, och nya införts, för att kapitalisera på ökad digitalisering, bredda kundbasen och anpassa organisationen till nya kundtyper. Vi räknar numera onlineförsäljning och professionella kunder som prioriterade tillväxtområden.

VÄRLDEN FÖRÄNDRAS – OCH VI MED DEN
Gemensamt för våra producenter är att de har kontinuerlig produktutveckling och spännande pipelines. Det ger oss goda möjligheter att möta marknadens förändringar, nya konsumtionsmönster och andra strömningar i samhället med en dynamisk produktportfölj. Idag är det därför allt mindre drivmedelstillsatser och mer miljösmarta kvalitativa bilvårdsprodukter. Världen förändras, och vi med den.

Genom bolagen Constant Clean i Sverige och Auto Care i Norge erbjuder vi också kompletta lösningar för både automatiserade biltvättar och gör-det-självanläggningar. I en bransch som tidigare ansetts vara nedsmutsande är vi ett miljömässigt föredöme. Inte minst för att vi som aktör har Svanenmärkta biltvättkemikalier.

RUSTADE FÖR FRAMTIDEN TILLSAMMANS MED KUNDEN
Vi lyssnar på kunden, samtidigt som vi delar med oss av vår erfarenhet och kunskap. Vår fortsatta framgång är avhängig att vi arbetar tillsammans – med producent, professionella kunder och konsument. Dessutom fortsätter vi växla upp vårt hållbarhetsarbete för att vara ett föredöme.

Tack vare vår starka produktportfölj lyckas vi också, gång på gång, attrahera medarbetare med stor kunskap, intresse och passion för produkterna vi säljer. Det i sin tur ger nöjda kunder och ett sortiment som ständigt är aktuellt för professionella kunder och konsumenten.

 • Placering: Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors
 • Koncernchef SEAB Nordic: Åge Solem | VD Sverige: Torbjörn Sjöving | VD Norge: Svein Byermoen
  | VD Danmark: Kim Ottosson | VD Finland: Mikko Suni
 • Kunder: Gör-det-själv-varuhus och kedjor, DVH, servicestationer, reservdelskedjor och butiker, onlinebutiker, professionella kunder och apotekskedjor.
 • Omsättning: 450 MSEK
 • Anställda: 70
 • Certifieringar (SEAB Sverige): ISO 9001 och ISO 14001
 • www.seab.se
 • www.seab.dk
 • www.seab.fi
 • www.autocare.no