Söderbergföretagen förvärvar bilvårdsföretaget SEAB

Söderbergföretagen förvärvar bilvårdsföretaget SEAB, med fem rörelsedrivande bolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark.
SEAB-gruppen omsätter 400 MSEK och har 100 anställda. SEAB marknadsför starka varumärken bl.a.
Turtle Wax, WD-40, Wunderbaum, Armor All, STP, Hammerite och Christ.

SEAB är Nordens största distributör av bilvårdsprodukter. I SEAB-gruppen ingår SEAB och Constant Clean i Sverige, Auto Care i Norge, samt SEAB i Finland och Danmark. Gruppen har starka varumärken för fordon, hem och garage, och är också en ledande leverantör av biltvättsanläggningar.

- SEAB, Nordens ledande distributör av bilvårdsprodukter, är ett välskött företag och vi ser stora möjligheter att kunna utveckla verksamheten. Vi ska ta till vara på digitaliseringens potential för att nå en bredare målgrupp, säger Söderbergföretagens VD Mattias Sonnenfeld.

- Jag är glad över att det familjeägda Söderbergföretagen tar över. De är fokuserade på att leda SEAB in i framtiden och ser möjligheterna med våra starka varumärken, säger Svante Landström, huvudägare till SEAB.

SEAB säljer sina produkter genom grossister och återförsäljare. Huvudkontoret ligger i Sigtuna. Övriga verksamheter ligger i Huddinge, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.


Om Söderbergföretagen
Söderbergföretagen har i och med förvärvet av SEAB en omsättning på över
1 Mdr SEK och 410 anställda.
I koncernen ingår sedan tidigare bolagen Nordic Plastics Group, Elisolation, Henjo, Blinkfyrar, Provia, Blink Services samt Focus Electronic. Läs mer om Söderbergföretagen på: www.soderbergforetagen.se

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mattias Sonnenfeld, VD för Söderbergföretagen tel. 070 - 654 88 73
mas@soderbergforetagen.se

Mika Nurmi tillträder som VD för Normiopaste Oy

20 april 2023

Mika Nurmi tillträder som VD för Normiopaste Oy från och med den 1 juni 2023.

Mikko Suni tillträder som VD för SEAB Finland Oy

01 april 2023

Mikko Suni tillträder som VD för SEAB Finland Oy från och med den 1 april 2023. Sedan han började i företaget i juli 2017 har Mikko varit Sales Director och har tillsammans med sina kollegor…

Robin Nordin tillträder som VD för AB ProVia Vägmärkning

01 januari 2023

Robin Nordin tillträder som VD för AB ProVia Vägmärkning per den 1 januari 2023.