Blinkfyrar – Marknadsledaren som guidar alla som är på väg

Blinkfyrar är Sveriges största vägmärkesproducent och branschledande leverantör av trafiksäkerhetslösningar. Det innebär att vi guidar alla som rör sig på vägarna och bidrar till effektiv och säker trafik. Oavsett om vägmärket är i plåt eller LED-display. Genom vårt varumärke Focus Electronic erbjuder vi också expertkunskap och lösningar inom kommersiell LED-teknologi.

Med mer än 60 år i branschen är kreativitet och nyskapande alltjämt starka ledstjärnor och vi är stolta över att driva branschens digitalisering. Genom att skapa effektiva och säkra trafikflöden tar vi även aktiv del i utvecklingen av det moderna och hållbara samhället. Det gör också att vi gärna ser oss som helhetspartner till alla infrastrukturaktörer. I vår kompletta portfölj finns allt från vägmärken och monteringsmaterial till högsäkerhetsprodukter och mobila fordonshinder, utbudet av intelligenta och digitala produkter är också både brett och växande.

FÖR SMART, SÄKER OCH DIGITALISERAD STAD OCH VÄG
Vi omfamnar samhällets, stadens och vägtrafikens förändring och digitalisering. Därför erbjuder vi digitala system och tjänster som bygger på Internet of Things (IoT). Systemen gör kundens arbete med vägmärken och annan kritisk infrastrukturutrustning smartare och smidigare, och leder till minskat resursanvändande. Bland våra digitala initiativ märks variabla vägskyltar, fristående eller i system, och digital parkeringsvägledning. Genom vårt varumärke Focus Electronic erbjuder vi också expertkunskap och lösningar inom kommersiell LED-teknologi. Vi har till exempel gjort en av de största LED-displayerna i Europa på fasaden till Mall of Scandinavia samt det digitala vattenfallet i Aula Medicas foajé på Karolinska Institutet i Solna.

För oss är det naturligt att ha ett aktivt miljöarbete i alla led. Vi har alla nödvändiga certifieringar och arbetar varje dag för att minska vårt klimatavtryck och öka vår kunskap kring miljöfrågor. Och vi uppmanar våra leverantörer och partners att göra samma sak.

IN I FRAMTIDEN MED DELAKTIGHET OCH ENGAGEMANG
Bättre och säkrare vägupplevelser är en stor sak. För samhället och för människorna som lever i det. Det gör att vi tar vår uppgift på allvar, med passion och ett leende på läpparna. Varken den klassiska 90-skylten eller den digitala parkeringsvägledningen skulle vara möjlig utan våra anställda. För oss är engagemang, nytänkande och pålitlighet mer än bara ord på en poster i entrén. Det är en avgörande anledning till att vi möter framtiden fulla av tillförsikt. Som svensk marknadsledare med internationella expansionsplaner.

  • Placering: Staffanstorp, Göteborg och Stockholm
  • VD: Elisabeth Nagy
  • Kunder: Alla som är på väg – från den lilla vägföreningen till kommuner, vägentreprenörer samt bygg- och fastighetsbolag.
  • Omsättning: 190 MSEK
  • Anställda: 55
  • Certifieringar: ISO 9001, ISO 14001 och SS-EN12899
  • www.blinkfyrar.se
  • www.focuselectronic.se