skarmavbild-2016-05-17-kl-1308351

– ett spetsföretag inom härdplast och elektrotekniska applikationer

Verksamhet

Elisolation erbjuder ett brett sortiment av härdplaster, termoplaster och isolationsmaterial. Komponenterna som levereras är dels av halvfabrikat, dels kundspecifikt maskinbearbetade. Tillämpningen för de levererade produkterna är som maskinelement eller isolationsdetalj vid normala eller förhöjda temperaturer. Företaget säljer också flexibla och böjbara material som används för elektrisk isolering vid olika temperaturområden.

Elisolation, som har sitt ursprung från 1940-talet, strävar alltid efter att uppfylla kundernas samtliga kvalitets-krav för material, utförande och leveranstid. Elisolation har mycket erfaren och kunnig personal, en modern maskinpark och ett nätverk med väletablerade underleverantörer av råvaror.

Elisolation är fokuserat på att ge kunderna högsta servicenivå. Företaget strävar efter att leverera produkter som motsvarar kundernas höga förväntningar, vilket har lett till att Elisolation idag är en leverantör som kunderna litar på och uppskattar.

Kunder

Kunderna utgörs av företag i Norden inom elektro-, process- och maskinbyggande industri med behov av material och detaljer i såväl sina egna produkter som i sina produktionsutrustningar. Elektroindustrin använder härdplaster och flexibla isolationsmaterial till allt från kraftverksgeneratorer till värmefläktar. Maskinbyggare och tillverkare av apparater använder i första hand termoplast, oftast som maskinelement som kan vara hållande, glidande eller roterande.

Elisolations produkter i form av härdplast och termoplast används också som detaljer i produktionsutrustningar, såväl inom tillverkande industri som processindustri.

Styrkor

  • Specialister inom härdplaster och flexibla elisolationsmaterial.
  • Förser kunderna med högkvalitativa produkter och har en hög servicenivå.
  • Hög tillgänglighet och korta leveranstider.

Fakta

Placering: Laxå
VD: Vasco Olivi
Omsättning: 50 MSEK
Anställda: 28

www.elisolation.se