xu2l11541

Ansvarsfullt ägande

Söderbergföretagen vill vara en engagerad aktör i samhället. Vi ser värdet av att vara aktiva även i frågor som ligger utanför vår kärnverksamhet, och vi har därför engagerat oss i ett flertal projekt.

Min Stora Dag

Vi stödjer Min Stora Dag, en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år drabbas hundratals barn i Sverige av allvarliga sjukdomar. Målet är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

Söderbergföretagens grundare Jan Söderberg är styrelseledamot i stiftelsen.
Gå till Min stora dags webbplats »

Traineeprogram ”Give & take”

I Söderbergföretagens traineeprogram får motiverade ungdomar chansen att skaffa sig arbetslivserfarenhet, och som i förlängningen skall hjälpa ungdomarna till fast arbete. Ungdomarna anställs under ett års tid, och får under denna tid praktisera på några av våra enheter.

Initiativet bygger från Söderbergföretagens sida på en vilja att bidra till att skapa möjligheter för unga människor att utvecklas och skapa sig en framtid. Två projektomgångar har genomförts, i samarbete med Trelleborgs kommun under 2013 och med Staffanstorp och Laxå kommun under 2015.